Om Kozane®

Högpresterande och skärtåliga tyger

Kozane®-sortimentet av högpresterande tyger utvecklades av Granbergs FoU-team för att erbjuda optimalt skydd genom nära kundrelationer, lyhördhet, omfattande kunskap och teknologisk innovation.

PSYKIATRISK VÅRD & OMHÄNDERTAGANDE

Vårt avancerade tyg med riv- och punkteringsskydd, Kozane® Invicta,  har utvecklats för att skapa rivsäkra plagg för sårbara patienter och fångar där konventionella kläder och sängkläder kan öka risken för självskada. Dess höga punkteringsmotstånd gör det idealiskt för tillverkning av bit- och rivsäkra skyddskläder för personal inom specialundervisning och mentalvård som hanterar brukare och patienter med utmanande beteenden.

Kozane® Strongwear är en serie riskreducerande-, rivresistenta kläder och sängkläder som exklusivt tillverkas av vårt Kozane® Invicta-tyg för användning i isoleringssituationer. Helt rivsäkra sömmar (sömmarna är förstärkta med höghållfast tråd, vilket ökar drag- och rivmotståndet), vilket ger komfort och, framför allt, minimerar risken för självskada. Utvecklad i samarbete med våldsförebyggandeenheten från en betydande psykitarisk vårdinrättning inom NHS, utprovad och testad i deras avdelning för isolering.

SPORT & FRITID

Kozane®-High-Perfomance tyger kan användas för sportaktiviteter, till exempel inom ishockey, skridskoåkning, motorcykelåkning eller ridning. Andra användningsområden innefattar slitstarka skor och kläder (med hög slitstyrka, motståndskraft mot nötning och punktering) samt stöldsäkra väskor och bagage.

Genom att klicka på 'Acceptera alla' godkänner du att vi kan samla information om dig för olika ändamål, inklusive: Statistik och marknadsföring.